Deneyap Teknoloji Atölyeleri Başvuruları Başladı

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Başvuruları Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve türkeiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından organize edilen DENEYAP Teknoloji atölyeleri sınavı başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 6 Ocak 2020'dir. 

25.12.2019 402

Başvurular internet üzerinden yapılacaktır.  Başvuru adresi aşağıdadır.

https://deneyapturkiye.ataaof.edu.tr

 

DENEYAP Atölyeleri Resmi Sitesi Alttaki linktedir. Ayrıntılı bilgi için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

https://www.deneyapturkiye.org/

 

Başvuru Eğitim Videosu:

https://www.youtube.com/watch?v=z5UfRsbmNs8&feature=youtu.be

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanan öğrencilerimiz 36 aylık bir eğitim programına dahil olurlar. İlk  24 ay "Üretim ve Tasarım", "Robotik ve Kodlama", "Elektronik Programlama, "Nesnelerin İnterneti", "Siber Güvenlik", "Enerji Teknolojileri", "Nanoteknoloji", "Mobil Uygulama", "Yapay Zeka", "Havacılık ve Uzay", alanlarında kapsamlı bir eğitim alan Geleceğin Teknoloji Yıldızları, kendilerini keşfederek ilgi alanlarını belirler. Son 12 ayda ise ilgi ve becerilerini dikkate alarak seçtikleri alanda koçluk desteği ile yarışmalara hazırlık aşamasına  geçerler, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaları için desteklenirler.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri eğitimleri ile, 21. yy becerileri kazandırmayı, öğrenmeye karşı ilgi ve merak arttırmayı, kariyer bilinci oluşturmayı, bilim ve teknoloji okuryazarı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilere teknoloji projeleri geliştirmede gerekli temel bilgi ile teknik alt yapıyı vererek geleceğin teknolojileri hakkında vizyon kazandırıp, alan bazlı uzmanlaşmalarını sağlayarak yenilikçi ve özgün projeler geliştirmeleri için teşvik ediyoruz. Bunlarla beraber öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlamak amacıyla geziler, seminerler ve klüp etkinlikleri düzenliyoruz. Farklı şubelerde eğitim alan öğrencilerimizin kaynaşması ve stres atabilmeleri için,  yaz ve kış dönemlerinde doğa kampları yapıyoruz.

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programına dahil olmak isteyen ortaokul (4.sınıf Ve 5. sınıf) ve lise (8. Sınıf, 9. Sınıf ve lise hazırlık sınıfı) kademesindeki öğrenciler, web sitemiz üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını tamamlar. Başvuran adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 60 soruluk sınav ve proje ödevi olmak üzere iki aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler. Belirlenen kontenjan dahilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde ücretsiz olarak eğitim almaya hak kazanır.

25-12-2019